6 Tips til Naturligt Smukt Hår

Sund haar

Intet ser mere smukt ud end et hoved fyld med glat og skinnende hår. Det er hvad alle kvinder ønsker.
Der findes tusindvis af hårplejeprodukter som reklamerer for at lave dit hår perfekt, men der er mange ting du selv kan gøre for at få dit hår naturligt smukt. Her er mine 6 tips til at få dit hår til at være smukkere end nogenside.

1. Børst ikke vådt hår
Når dit hår er vådt er det ikke ligeså stærkt som når der er tørt. Dette betyder at du meget nemt gør skade på dit hår imens du børster. Brug i steder en bred våd kam. Dette er meget nemmere og gør ikke skade på dit hår. Brug en leave-in balsam der gør dit hår mere holdbart.

2. Pas på din hårtørrer
En hårtørrer er perfekt til at få dit hår hurtigt tør. Desværre gør denne hurtige tørning skade på dit hår. Når du bruger hårtørrer skal du altid sørge for at du ikke udtørrer håret. Stop imens håret stadig er fugtigt. Brug kold tørring funktionen så meget som muligt. Dette udtørrer ikke håret i samme grad. Du kan finde en god hårtører hos vores svenske venner.

 3. Smukt skinnende hår
De daglige hår produkter betyder ofte at håret bliver kedeligt og mister sin naturlig “shine”. En gang om ugen bør du “vaske” håret i æblecider. Brug en eller to skefulde i 4 kopper vand. Æblecideren genopbygger dit hårs naturlige skin og fjerner de stoffer der gør håret kedelig. Efter du har skyllet cideren ud kan du og andre ikke lugte ciderlugten.

4. Splittede ender
Der findes mange produkter der lover de kan repapere splittede ender. Desværre findes der intet produkt som kan klare dette. Dette vil kræve at håret blev limet sammen i enderne. Det store problem med splittede ender er at splittet bliver ved med at fortsætte op igennem håret. Dette skader håret og det mister sin blødhed. Den bedre måde at løse dette problem er ved at få klippet et lille stykke af dit hår ofte.

5. Fugtgivende hårkur
For at holde dit hår fugtigt bør du have en fugtgivende hårkur en gang om ugen. Heldigvis kan du nemt lave en hjemmelavet hårkur. Det kan laves med simple ting du sikkert allerede har i dit hjem. Det er en dejlig aktivitet som kan laves sammen med familien eller venner. Du finder nemt en opskrift ved en hurtig online søgningen.

6. Vitaminer og sundhed
Ved at holder din krop sund gør du også dit hår sundt. Der er mange vitaminer der er vigtige for dit hårs helbred. E vitamin hjælper med cirkulationen til din hovedbund. B6 hjælper ikke kun i mod hårtab, det gør også din hårfarve dybere og mere fyldig. A og C vitaminer er gode fordi de indeholder antioxidanter der giver helbred til hele din krop. Ved at tilføre disse vitaminer i din kost giver du dit hår de optimale betingelser for at holde dit hår smukt både indeni og udenpå.

Artiklen er bragt i samarbejde med Frisør Rikke K. i hasselager og Spimash super guides

Del artikel